BEHOV FOR AKUT HJÆLP?
  Døgnvagt tlf. 58 52 30 36
smalt-testbillede

Termoruder

Hvad er termoruder?

Termoruder er en type vinduesglas designet til at forbedre isoleringen i en bygning. De består typisk af to eller flere glasplader, adskilt af en afstandsramme og forseglet langs kanterne. Mellem glaslagene er der en speciel gas, ofte argon, som øger vinduets isoleringsevne. Denne opbygning hjælper med at holde varmen inde i bygningen, hvilket gør moderne hjem mere energieffektive og godt isolerede.

PC glas termoruder er tilgængelige i både 2- og 3-lags versioner og kommer med en fordelagtig 5 års garanti. Vores energieffektive termoruder som er skræddersyet til at imødekomme dine specifikke dimensioner og krav.


Termoruder

Hvorfor punkterer termoruder?

De termiske brud i en energirude, har et meget let genkendeligt og karakteristisk udtryk. Bruddet er vinkelret på glassets kant, og glassets overflade. Herefter beder bruddet sig du i en vifte-form.

Termisk brud ses ofte, hvis ruderne har været udsat for kraftige slagskygger. Det kan f.eks. være store udhæng, der skygger for noget af ruden. Hvis der er monteret rullegardiner eller persienner på indvendig side, bør de altid trækkes helt op eller ned. Delvist nedtrukne persienner/rullegardiner ses ofte som årsag til termisk brud. Puder, tæpper og tasker, der efterlades op af ruderne, kan også medføre varmeophobning og deraf følgende termiske brud, ligeledes kan det ske, hvis der står en sofa foran ruden.

Hvorfor dugger termoruder udvendig?

  • Udvendig kondens er et tegn på, at energiruder isolerer, som de skal.
  • Indvendig kondens er tegn på et dårligt indeklima med for meget fugt i luften eller det er tegn på ruder, der isolerer for dårligt.

Punkterede ruder opstår, når forseglingslimen mellem glassene ikke længere slutter tæt.

Den hvide belægning, der opstår i punkterede ruder, skyldes den kondens, som sætter sig på glasset som en tynd vandfilm.

Se hvad PC glas ellers tilbyder

Energiruder

shutterstock_2164501829

Glasværn

Glasværn (420 × 280px)

Forsatsvinduer

shutterstock_1216462858

PC Glas A/S
Middelfartvej 1
4200 Slagelse
CVR nr. 10013461